Местна инициативна група Свиленград Ареал и Местна инициативна група Тервел – Крушари канят всички заинтересовани страни да посетят организираните от тях празници на МИГ.

На 21.05.2022 г. в село Студена Местна инициативна група Свиленград Ареал ви кани да опитате вкусния юнашки кебап, приготвен лично от шеф Ангел Ангелов. Празникът „Произведено на територията на МИГ Свиленград Ареал“ ще се проведе от 10:00 часа на площада в село Студена и включва:
– Кулинарно шоу с участието на шеф Ангел Ангелов;
– Музикална програма с участието на фолклорен оркестър „Колорит“;
– Концерт на местни танцови и певчески изпълнители;
– Забавна викторина с награди;
– Изложение на местни кулинарни продукти.

МИГ – Тервел – Крушари организира празник за популяризиране на Стратегията за ВОМР и Местната инициативна група, който ще се проведе на 11.06.2022 от 10:00 часа в с. Крушари площада пред НЧ „ Йордан Драгнев 1894“. Целта на публичното събитие е да се популяризира местното културно наследство и традиции на територията, чрез провеждане на празник на МИГ „Празник на гърнетата – кулинарна академия на Добруджа“ 2022 г. На празника ще се извърши официално откриване на реализираният от община Крушари проект, осъществен чрез средства от Стратегията за местно развитие на МИГ Тервел – Крушари. На събитието ще гостува и Шеф готвач, който заедно с жители на община Крушари и областта ще представи разнообразни ястия, приготвени по стари автентични рецепти, а гостите ще се насладят, както на кулинарните изкушения, така и на добруджанския фолклор. В празника ще вземат участие местни и гостуващи изпълнители Стоян Варналиев и Петър Петров, Ансамбъл „Добруджа“ и други художествени състави.

Източник: МИГ Свиленград Ареал и МИГ Тервел – Крушари